Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τη βραδιά της Μεγάλης Παρασκευής δίπλα στους άστεγους

Ένα χρόνο αδιάλειπτης παρουσίας στο πλευρό των  αστέγων της Αθήνας έκλεισαν, αυτές τις ημέρες,  οι εθελοντές του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Αποστολή υλοποιώντας, με εντολή του Αρχιεπισκόπου, το πρόγραμμα  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ» .

Όπως κάθε εβδομάδα και την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, ομάδες εργαζομένων και εθελοντών βρέθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που εν μια νυκτί κατέληξαν άστεγοι  μετατρέποντας σε σπίτι τους, δρόμους, στοές και σκαλοπάτια εκκλησιών της πρωτεύουσας.

«Διακονία της «Αποστολής», σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα «είναι να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που υποφέρουν να τους ακούει, να τους βοηθά, να τους κατανοεί, να αναστήσει τις ελπίδες τους» .

Η «Αποστολή» που υλοποιεί σχέδιο του Αρχιεπισκόπου, φροντίδας στους αστέγους της Αθήνας, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συνέστησε, εδώ και ένα χρόνο, ομάδα δράσης του Οργανισμού από εθελοντές και κάθε βδομάδα βρίσκεται δίπλα σε δεκάδες αστέγους σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Μέχρι  σήμερα, έχουν μοιραστεί εκατοντάδες δέματα με τροφίμα, ροφήματα, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, φάρμακα κ.λ.π.

Η «Αποστολή» εκπονεί συνολικό πρόγραμμα για τους αστέγους, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τις εξορμήσεις της τα βραδιά, όλες τις εποχές του έτους, ενώ με απόφαση της Διοίκησης θα επεκταθεί το πρόγραμμα και με τη διανομή σε είδη ατομικής υγιεινής, αλλά και με τη συμμετοχή και περισσότερων εθελοντών για την κάλυψη και διαφορετικών περιοχών.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και πριν την Πρώτη Ανάσταση κλιμάκιο της «Αποστολής» συνομίλησε με περισσότερους από 250 αστέγους, μοίρασε τρόφιμα, κατέγραψε ανάγκες και αντάλλαξαν ευχές εν’ όψει του Πάσχα.