Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με μήνυμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι» από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Μια ιδιαίτερη γιορτινή εκδήλωση διοργανώνει η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο τελευταίο σωζόμενο αρχοντικό της Αθήνας, το ιστορικό Αρχοντικό των Μπενιζέλων. Το πιο παλιό σπίτι της πρωτεύουσας, στο οποίο έζησε η Αγία Φιλοθέη, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους από κάθε άκρη της γης.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το «Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΟΣΤΟΛΗ», που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον και κατάφεραν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και τα προσφυγόπουλα από τον Ξενώνα «Εστία», τα οποία ήρθαν στη χώρα μας διασχίζοντας απροστάτευτα χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Οικοτροφείο «Επανένταξη» της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” και το πρότυπο επιστημονικό κέντρο σχεδιασμού αειφορικών δράσεων και εφαρμογής αναπτυξιακών προγραμμάτων στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, «ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ» για να δώσουν το μήνυμα ότι όλοι είμαστε τόσο ίδιοι, αλλά παράλληλα και τόσο διαφορετικοί.

Όλοι μαζί σας προσκαλούν, με γιορτινή διάθεση και υπό τους ήχους της μοναδικής μουσικής της Παιδικής, Νεανικής, Συμφωνικής Ορχήστρας «Νίνα Πατρικίδου» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα ξεχωριστά δρώμενα που έχουν ετοιμάσει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 11.00-14.00, στο Μουσείο της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα (Αδριανού 96).

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΩΜΕΝΩΝ

-Χριστουγεννιάτικη Αγορά

-Μουσική

-Βιωματικά Δρώμενα για Μικρούς και Μεγάλους

 

  • Αφήγηση και δραματοποίηση του παραμυθιού «Ο Σβέτλα στο Γιγαντονήσι» της συγγραφέως Ιωάννας Κυρίτση – Τζιώτη

Διαδραστική ανα-παράσταση, θεατρικό δρώμενο όπου τα παιδιά γίνονται οι πρωταγωνιστές της δράσης. Ελάτε να απελευθερώσουμε τα αστέρια, να ανταλλάξουμε όνειρα και να αφήσουμε το φως να μας κατακλύσει.

Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί από την ίδια τη συγγραφέα.

 

  • Το τετράγωνο. Τι συμβολίζει για σένα;

Εγκατάσταση όπου θα ενεργοποιηθεί από τους συμμετέχοντες με θέμα: Το τετράγωνο είναι ένα σύνολο εμπιστοσύνης και τρυφερότητας. Μέσα σε αυτό μοιραζόμαστε ίσα δικαιώματα, εξελισσόμαστε και δημιουργούμε την ταυτότητά μας. Τι συμβολίζει το τετράγωνο για σένα;

 

  • Ανθρώπινος ιστός

Εγκατάσταση όπου ο καθένας αφηγείται τη μοναδική του ξεχωριστή ιστορία, ξετυλίγοντας το νήμα του και όλοι μαζί συνθέτουμε ένα ομαδικό πορτρέτο.

 

  • Ευτυχία για εμένα είναι

Εικαστική εγκατάσταση όπου ο καθένας αφήνει το δικό του αποτύπωμα, δίνοντας τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα, στολίζοντας έτσι το δέντρο της ευτυχίας.

 

  • Υφαίνουμε το πολύχρωμο πέπλο της γης

Όλοι μαζί ζούμε στο ίδιο μέρος, στον πανέμορφο πλανήτη μας τη Γη. Είμαστε το ίδιο, μα όχι όμοιοι! Τώρα, γνέθουμε το νήμα του κόσμου κι υφαίνουμε το χριστουγεννιάτικο πέπλο της Γης, στον αργαλειό… για να «στολίσουμε» με κλωστές ξεχωριστές, μοναδικές,  το ύφασμα των ονείρων και της ζωής.

 

  • Πάρε ό,τι χρειάζεσαι και… δώσε ό,τι θέλεις

Όνειρα; Επιθυμίες; Προσδοκίες; Πάρε ό,τι χρειάζεσαι και… δώσε ό,τι θέλεις, συνθέτοντας έναν όμορφο, γιορτινό «σταθμό».

 

  • Ταξιδεύουμε τον κόσμο με καπετάνιο την αγάπη

Αφήνουμε την ευχή μας στο καράβι του κόσμου, γινόμαστε συνταξιδιώτες και με καπετάνιο την αγάπη ταξιδεύουμε σε μέρη μαγικά και γιορτινά.

 

  • Ψάχνουμε και βρίσκουμε το μυστικό των Χριστουγέννων

Κυνήγι κρυμμένου χριστουγεννιάτικου θησαυρού. Τί είναι αυτό που κάνει τα Χριστούγεννα την πιο μαγική γιορτή του χρόνου.