Το «Καρέλλειο» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο 13o Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer

Το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου», της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών νοσημάτων MeCoND που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.

Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι ιατροί και επαγγελματίες υγείας στο χώρο της άνοιας και του Alzheimer, παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα για την άνοια και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο τα άτομα που πάσχουν από άνοια όσο και τους φροντιστές τους.

Η συμμετοχή του «Καρέλλειου» περιελάμβανε την παρουσίαση της δομής και τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας από τον ψυχολόγο και επιστημονικά υπεύθυνο, κ. Γιώργο Παππά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία από τις κατ’ οίκον επισκέψεις την περίοδο της πανδημίας, που αποτέλεσε και το κύριο θέμα της εισήγησης.