Ταξίδι αστραπή στο Παρίσι για τους ενοίκους του «Καρέλλειου»

Μια συναρπαστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας έζησαν οι ένοικοι του «Καρέλλειου», ταξιδεύοντας μέχρι το Παρίσι και τον Πύργο του Eiffel. Το επιστημονικό προσωπικό και οι επωφελούμενοι του «Καρέλλειου» υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τους ανθρώπους από το «Θάλλω», ένα πρότυπο πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για ηλικιωμένους.

Οι άνθρωποι του προγράμματος «Θάλλω», οι οποίοι συνεργάζονται με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το «Καρέλλειο» σε διάφορα ψυχαγωγικά προγράμματα, υλοποιούν πρωτότυπες δράσεις που βασίζονται στην ενεργητική συμμετοχή των ηλικιωμένων. Κάθε συνάντηση με τους επωφελούμενους σκοπό έχει να ενθαρρύνει την δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη, να προκαλέσει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις και να συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης.

Αυτήν την φορά μια έκπληξη περίμενε τους ενοίκους της Μονάδας. Εκτός από τις δραστηριότητες που υλοποιούν ανά διαστήματα, ήρθαν σε επαφή με την εικονική πραγματικότητα. Ο συντονιστής του «Θάλλω» έδωσε την ευκαιρία στους επωφελούμενους να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά γυαλιά και να μεταφερθούν για λίγο στην πόλη του φωτός, το Παρίσι και στον Πύργο του Eiffel.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να δώσουν την δυνατότητα στους επωφελούμενους να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους. Άλλωστε, κύριο μέλημα της συνεργασίας του «Καρέλλειου» με τους ανθρώπους του «Θάλλω» είναι η ενίσχυση της υποδομής του συστήματος ψυχαγωγίας των ηλικιωμένων, η μείωση του στρες και η βοήθεια στην μεγάλη μάχη εναντίον της κατάθλιψης, διεγείροντας παράλληλα την αυτοσυγκέντρωση και τη μνήμη.