Συνεχίζεται το πρόγραμμα «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην Καστοριά στην Έδεσσα και στο Κιλκίς

6.000 βιβλία και γραφική ύλη παραδόθηκαν από τον φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Καστοριά, στην Έδεσσα και στο Κιλκίς σε συνεργασία με τους ακριτικούς Δήμους, συνεχίζοντας τον β΄κύκλο του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Το πρόγραμμα αφορά δράσεις που περιλαμβάνουν αποστολές βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου με σκοπό την ενίσχυση βιβλιακού υλικού σε σχολικές βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών της Ελλάδος, αλλά και δωρεάν διάθεση βιβλίων & γραφικής ύλης σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα η « Αποστολή» έχει μοιράσει περισσότερα από 30.000 βιβλία και γραφική ύλη σε ακριτικές γωνιές της πατρίδας μας και συνεχίζει πιο δυναμικά για την κάλυψη και ικανοποίηση όλο και περισσότερων αναγκών.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα υπογραμμίζοντας: «Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω θερμά τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την πρωτοβουλία που είχε σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας και οι κάτοικοι του ακριτικού Δήμου μας, να προσφέρει δύο χιλιάδες βιβλία παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στην γνώση στην νεολαία και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι και άποροι της ορεινής Καστοριάς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οργανισμός είναι πάντα αρωγός σε ανάλογες κοινωνικές πρωτοβουλίες, σας διαβεβαιώνουμε ότι με την προσφορά σας αυτή συμβάλετε σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας για την πολιτιστική και πολιτιστική ανάπτυξη των δημοτών του…».

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου σε ευχαριστήρια επιστολή του τόνισε ότι: «Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών των ακριτικών περιοχών, ο Δήμος Έδεσσας δέχτηκε μεγάλη δωρεά 2.000 βιβλίων εκπαιδευτικού και εποικοδομητικού περιεχομένου και γραφικής ύλης. Η ιδιαίτερα σημαντική αυτή δωρεά κατέστη δυνατή μετά από συνεννόηση με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού σας, κ. Ιωάννη Πεταλά, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την άριστη συνεργασία. Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εκ μέρους του συνόλου της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Έδεσσας και ιδιαίτερα της μαθητικής κοινότητας και της νεολαίας…».

Τέλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκισίου κ. Περικλής Κολότσιος εξήρε με ευχαριστήρια επιστολή την ευγενική προσφορά της «Αποστολής» και αναφέρει: «Εκφράζοντας το σύνολο των Δημοτών του Κιλκίς, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς, σας παρακαλώ να αποδεχθείτε τις θερμότερες ευχαριστίες μας για την ευγενική σας προσφορά να αποστείλετε στο Δήμο Κιλκίς, βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου, καθώς και γραφική ύλη προκειμένου να διατεθούν σε σχολεία και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η δωρεά σας, που θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει σημαντικά τις σχολικές βιβλιοθήκες της ακριτικής μας περιοχής, συμβάλλοντας στην πνευματική ανάπτυξη των νέων μας και στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, καταδεικνύει περίτρανα την κοινωνική σας ευαισθησία, ιδίως σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης, καθώς και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο…».