Συνεχίζεται η συνεισφορά των ομογενών των ΗΠΑ στο ανθρωπιστικό έργο της «Αποστολής»

Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities (IOCC) ο οποίος συνεργάζεται με την «Αποστολή» τα δέκα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε ότι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα John G. Rangos Sr. Charitable Foundation, με έδρα το Πίτσμπουργκ, διαθέτει το ποσό των 100.000 δολαρίων στον IOCC για τη συνέχιση των προγραμμάτων του στην Ελλάδα.

Ο κ. John G. Rangos Sr. συνιδρυτής του IOCC, ξεκίνησε τη γενναιόδωρη αυτή δωρεά με σκοπό να ενθαρρύνει και να παρακινήσει άλλους δωρητές να συμβάλουν στο διπλασιασμό του ποσού για ενίσχυση των προγραμμάτων του IOCC και της «Αποστολής» στην Ελλάδα. Μέσω του Φιλανθρωπικού του Ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. John Rangos έχει δωρίσει πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη του παγκόσμιου έργου του IOCC.

«Είτε πρόκειται για εξοπλισμό συνεταιρισμών και επιχειρήσεων, είτε για ζεστά γεύματα σε απόρους, είτε για ιατρική περίθαλψη, τα μακρόπνοα προγράμματα που παρέχει ο IOCC είναι ένας τρόπος βοηθείας με διαρκή αντίκτυπο» δήλωσε ο κ. John Rangos. «Ο IOCC δίνει στους Ορθοδόξους τον τρόπο να κάνουν πράξη το λόγο του Χριστού, ιδιαίτερα σε επισφαλείς καιρούς όπως στις μέρες μας, όταν τόσοι άνθρωποι υποφέρουν, είτε πρόκειται για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είτε για τους Αγίους Τόπους». Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο για τη στήριξη των Ομογενών της Αμερικής στις δυσκολίες που συνεχίζει να διέρχεται η Ελλάδα όσο και για την πολύχρονη αγαστή συνεργασία μεταξύ IOCC και «Αποστολής». «Η προσφορά του Ομογενούς κ. John Rangos, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος, αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη του για τον τόπο της καταγωγής του, αλλά και τη δύναμη και αλληλεγγύη του απανταχού Ελληνισμού, ο οποίος συνεχίζει αταλάντευτα να στέκεται γενναιόδωρα συμπαραστάτης στη Μητέρα Πατρίδα».