Συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας Δρ. Rowan Williams είχε σήμερα το πρωί, στην κατοικία του στο Lambeth Palace, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στο κοινωνικό και προνοιακό έργο και υπήρξε συμφωνία τεσσάρων σημείων για κοινές δράσεις σε Αθήνα και Λονδίνο που αφορούν αστέγους, μετανάστες, νέους και εκπαίδευση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας σημαντικότατο το έργο διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εξέφρασε τη βούληση του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις λέγοντας ότι «….τα προβλήματα της Ελλάδος είναι στο μυαλό μας καθημερινά και αντιλαμβανόμαστε πόσο βαθιές είναι οι ανησυχίες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι προσεύχομαι για την Ελλάδα και είμαι διαθέσιμος για κάθε μορφή συνεργασίας, διότι οι προσδοκίες της Εκκλησίας είναι πολύ μεγάλες και εδώ. Διότι σε αυτές τις ώρες όλοι κοιτάνε προς την Εκκλησία».

Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η τεχνογνωσία που εφαρμόζεται στο Λονδίνο θα βοηθήσει ιδιαίτερα το έργο της «Αποστολής». Επίσης αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα τόνισε ότι «..η παρούσα οικονομική κρίση και ιδιαίτερα το θέμα της πείνας σταδιακά έχει αρχίσει να απλώνει το φάσμα της στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Η απίστευτη οικονομική ύφεση, η ανεργία, οι περικοπές σε μισθούς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά χτυπούν την πόρτα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Τέλος στη συνάντηση ορίστηκαν εκπρόσωποι της Αγγλικανικής Εκκλησίας που θα παρακολουθούν την εφαρμογή των κοινωνικών και προνοιακών προγραμμάτων. Τον κ. Δήμτσα στην επίσκεψη του στο Lambeth Palace συνόδευσε ο Επίσκοπος Ευρώπης της Αγγλικανικής Εκκλησίας κ. Ντεϊβιντ Χάμιτ.