Συνάντηση κ. Κ. Δήμτσα με τον Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Γενικός Διευθυντής της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας.

Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Σερβίας το έργο της «Αποστολής» ζητώντας του να γίνουν συνοδοιπόροι και συνεργάτες ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους που υποφέρουν, τους κοινωνικά αδύναμους και περιθωριοποιημένους. Αυτή είναι, τόνισε, η εντολή που έχουν οι άνθρωποι της «Αποστολής» από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. «Με τη βοήθεια τη δική σας», σημείωσε ο κ. Δήμτσας, «και γνωρίζοντας την αέναη στήριξη της Εκκλησίας της Σερβίας αλλά και την ευαισθησία σας στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η δική μας «αποστολή» αποκτά έναν ισχυρό σύμμαχο, στην προσπάθεια να αλλάξει η ζωή μας».

«Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια που προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος στο σερβικό λαό» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ειρηναίος. «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με την αδιάλειπτη παρουσία και βοήθεια της «Αποστολής» στο Κόσοβο, παρότι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός».
«Σας ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε» σημείωσε. Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Δήμτσα: «Σας παρακαλώ να θυμάστε και να επισκέπτεστε το Κόσοβο. Η Ελλάδα βρίσκεται στις καθημερινές μας προσευχές. Μεταφέρετε τις ευχές και τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας στον κ. Ιερώνυμο».

Να σημειωθεί πως η «Αποστολή» έχει οργανώσει και υλοποιήσει, κατά τα έτη 2011 -2012, τρεις αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, στο Κόσοβο, που περιελάμβαναν τρόφιμα, υγειονομικό υλικό, ρουχισμό και παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα,το 2011 στάλθηκαν 11.400 κιλά υλικού και το 2012 6.000 κιλά. Ακόμη, προγραμματίζεται μια νέα αποστολή για τον προσεχή Νοέμβριο.