Συνάντηση εργασίας των στελεχών της «Αποστολής» με την «Caritas»

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή», το οποίο βρίσκεται στην Ρώμη με τα στελέχη της “Caritas Internationalis”.

Στα κεντρικά γραφεία της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συναντήθηκε με τον Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης της Caritas κ. Jacob Winter.

Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως στόχος της «Αποστολής» είναι να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που υποφέρουν.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, μελετήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας στα διεθνή φόρα και ιδιαίτερα στους τομείς της φτώχειας, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης, της μετανάστευσης, της υγείας και του πολιτισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε με τους fr. Μarco Gnavi και fr. Roberto Cherubini, στελέχη της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, υπεύθυνους του προγραμματος “DREAM” για την παγκόσμια φτώχεια. Το κλιμάκιο της «Αποστολής» ξεναγήθηκε σε ξενώνες αστέγων, συσσίτια, κοινωνικά ιατρεία και τα εργαστήρια ζωγραφικής για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το απόγευμα ο κ. Δήμτσας και εθελοντές μοίρασαν φαγητό στους άστεγους της περιοχής Termini. Νωρίτερα επισκέφθηκε το Τάγμα της Μητέρας Τερέζας και είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δράσεις τους και τις μεθόδους εργασίας τους.