Συμμετοχή του «Καρέλλειου» στο Διαδικτυακό 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer

Το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου», της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμμετείχε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών νοσημάτων PICAD & MeCoND που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021.

Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι ιατροί και επαγγελματίες υγείας στο χώρο της άνοιας και του Alzheimer, παρουσιάστηκαν νεότερα δεδομένα για την άνοια και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο τα άτομα που πάσχουν από άνοια όσο και τους φροντιστές τους, όπως επίσης και αρκετά θέματα σε σχέση με την πανδημία την οποία βιώνουμε αυτή την περίοδο.

Η συμμετοχή του «Καρέλλειου» στο συνέδριο περιλάμβανε την παρουσίαση της «Πανελλήνιας Εκστρατείας Ενημέρωσης Για την Άνοια» από την Διευθύντρια της Δομής, κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, που πραγματοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια από το επιστημονικό προσωπικό της Δομής σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς και την παρουσίαση της επιστημονικής μελέτης με τίτλο «Ένα Απλό Σύστημα Της Δοκιμασίας Σχεδίασης Ρολογιού Για Την Ήπια Νοητική Έκπτωση Και Άνοια» από την Νευροψυχολόγο της Δομής, κ. Ευθυμία Ευθυμιοπούλου.

Για την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών συνεργάστηκαν η Διευθύντρια της Δομής κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, η κ. Ευθυμία Ευθυμιοπούλου, Νευροψυχολόγος και ο κ. Φίλιππος Ασπρίδης, Εργοθεραπευτής-Επιστημονικά Υπεύθυνος.