Πρότυπο Κέντρο Alzheimer από την ΜΚΟ «Αποστολή»

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Καρέλλειου Ιδρύματος, της πρότυπης μονάδας αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων που θα λειτουργεί από την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το έργο αφορά στη λειτουργία ολοκληρωμένης μονάδας αντιμετώπισης νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων ( με δυνατότητα μακράς διαμονής 25 ατόμων, βραχείας διαμονής 5 επιπλέον ασθενών και Κέντρο Ημέρας υποστήριξης 200 ανοϊκών ασθενών).

Μέσω της μονάδας η M.K.O. «Αποστολή», σκοπεύει να παρέχει εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, ψυχολογικής στήριξης, και συμβουλευτικής προς τους ασθενείς και τους περιθάλποντές τους. Τόσο οι υπηρεσίες, όσο και οι δραστηριότητές της όμως θα επεκταθούν και εκτός του χώρου της μονάδας στο φυσικό χώρο των ασθενών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης εκ μέρους της κυβέρνησης, αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιερείς και στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή».