Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλευρό των παιδιών της «Ελπίδας»

Στο πλευρό των παιδιών που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, την Παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας.

Τον Μακαριώτατο στην επίσκεψη του συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κύριος Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και ο κύριος Κωστής Δήμτσας,  Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε δέηση υπέρ υγείας για τα παιδιά, τα στελέχη και τους εργαζομένους της Μονάδας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αμέσως μετά, η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει η επίσκεψή του για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: «Η παρουσία σας εδώ ειδικά σήμερα, Παραμονή των Χριστουγέννων, σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας, και ειδικά για τα παιδιά και τους γονείς τους. Είναι για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μια ξεχωριστή στιγμή που γεμίζει την καρδιά μας συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Όλα αυτά τα χρόνια στέκεστε άγρυπνα δίπλα μας και προσεύχεστε για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Τους δίνετε κουράγιο σε αυτό τον δύσκολο αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και με την ευλογία σας τους μεταδίδετε δύναμη και ελπίδα. Υποκλινόμαστε ταπεινά μπροστά στη βαθιά σας ευαισθησία και στο ιερό καθημερινό, ανθρωπιστικό σας έργο για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, καθώς και μπροστά στο μεγαλείο των αξιών, των ιδανικών και των αρχών της Ορθοδοξίας μας που διαπνέουν το έργο σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μίλησε για την σημασία της προσφοράς στα παιδιά, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων. «Αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων τα παιδιά βρίσκονται στο κέντρο της καρδιάς μας. Το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μας αγγίζει όλους και θέλω να ξέρετε πως είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε.  Εύχομαι τα παιδιά που νοσηλεύονται να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους υγιή» είπε ο Μακαριώτατος.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»,  η κυρία Βαρδινογιάννη τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο με ένα χρυσό στεφάνι ελιάς, το οποίο αποτελεί και την ύψιστη τιμητική διάκριση του Συλλόγου.

Με παιδική αγνότητα και αυθορμητισμό, ο Κωνσταντίνος και η Νεφέλη, εκπροσωπώντας το «ELPIDA Junior», τα παιδιά δηλαδή που στηρίζουν το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και αποτελούν την τέταρτη γενιά του Συλλόγου, παρέδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο μια χειροποίητη κάρτα με ευχές.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος έγραψε τις ευχές του για υγεία και αγάπη και τις τοποθέτησε στο «Δέντρο των Ευχών της ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ συνομίλησε με παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα και τις οικογένειες τους, δίνοντας τους ευχές για γρήγορη ανάρρωση μαζί με ένα μικρό σταυρουδάκι για να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.

Αμέσως μετά με πρωτοβουλία του Αρχιεπίσκοπου μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά όλων των Κλινικών της Μονάδας χαρίζοντας τους χαμόγελα και αισιοδοξία.