Ομιλίες από το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης

Ομιλίες σε σχέση με την κατάθλιψη και την λογοθεραπεία πραγματοποίησε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών που διοργανώνει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Ημέρας Νεάπολης, Κάλλια Πλουμάκη και Μαρία Γαρεφαλάκη, σε συνεργασία με Δήμο Χερσονήσου και το ΚΑΠΗ Μαλίων, πραγματοποίησαν ομιλία για την κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία με ιδιαίτερη τη συμμετοχή του κοινού, θέτοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας απορίες σχετικές με το θέμα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ημέρας Νεάπολης με το Βρεφονηπιακό Σταθμό Σεραφίνο στον Άγιο Νικόλαο, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Αναστασία Γρηγοράκη, με τίτλο:  «Οι δυσκολίες ομιλίας και λόγου και η διαχείριση τους από τους γονείς».

Η λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας ανέλυσε τους όρους επικοινωνία, λόγος και ομιλία, αναφέρθηκε στα στάδια εξέλιξης του λόγου και της ομιλίας και διαχώρισε τις δυσκολίες σε διαταραχές του λόγου και της ομιλίας ενώ ανέφερε τις ηλικίες κατάκτησης των φωνημάτων της Ελληνικής Γλώσσας και τα πιθανά αίτια των διαταραχών αυτών.