Ξεκινά ο β’ κύκλος του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε ακριτικές ελληνικές περιοχές

Η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκινά τον β΄κύκλο του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με δράσεις που περιλαμβάνουν αποστολές βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου με σκοπό την ενίσχυση βιβλιακού υλικού σε σχολικές βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών, αλλά και δωρεάν διάθεση βιβλίων & γραφικής ύλης σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός των ενεργειών η ενίσχυση της εθνικής προόδου και η πνευματική ανάπτυξη των νέων μας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με τους Δήμους.

Βασική προτεραιότητα και σημείο αναφοράς του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι η αναβίωση των πνευματικών αξιών του Ελληνισμού και της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, η διάσωση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η πρώτη αποστολή 4.000 περίπου βιβλίων πραγματοποιήθηκε στη Σάμο και στη Κάλυμνο. Στη συνέχεια του προγράμματος εστάλησαν 3.500 βιβλία και γραφική ύλη στη Λήμνο και στο Καστελλόριζο. Επακολούθησε στη τρίτη φάση του προγράμματος η αποστολή 4.500 βιβλίων και γραφικής ύλης στη Λέσβο και στη Χίο. Στη τέταρτη φάση του προγράμματος εστάλησαν 4.500 βιβλία και γραφική ύλη στη Σαμοθράκη και στη Κώ. Στη πέμπτη φάση του προγράμματος εστάλησαν 4.000 βιβλία και γραφική ύλη στη Ρόδο και στη Σύμη .

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν αποσταλεί 20.000 βιβλία και γραφική ύλη σε ακριτικά μας νησιά μοιράζοντας το χαμόγελο σε ελληνόπουλα μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι Δήμαρχοι αλλά και εκπαιδευτικοί έχουν ΄΄αγκαλιάσει΄΄ και στηρίξει την προσπάθεια και με ευχαριστήριες επιστολές εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες και την ευαρέσκεια τους για την υλοποίηση ενός τόσου χρήσιμου προγράμματος σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την Ελλάδα μας.

Η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους εκπαιδευτικούς είναι άριστη για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Τα παιδιά των ελληνικών ακριτικών μας νησιών δέχονται με ενθουσιασμό και χαρά τα δώρα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και αυτό είναι που δίνει τη δύναμη σε μας να σταθούμε δίπλα τους, στις ανάγκες τους σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μας με ζήλο αγάπη και κατανόηση.

Οι πρώτες ακριτικές γωνιές της πατρίδας μας που θα ενισχυθούν με χιλιάδες βιβλία από την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στον β’ κύκλο ενεργειών του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι η Φλώρινα, οι Πρέσπες και το Αμύνταιο.