Νέος κύκλος ομιλιών από το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» πραγματοποίησε κύκλο ομιλιών για διάφορες θεματικές στο πλαίσιο των συνεργασιών της με τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου και τον Βρεφονηπιακό σταθμό Σεραφίνο Αγίου Νικολάου.

Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Μαρία Γαρεφαλάκη, σε συνεργασία με  τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησε ομιλία στα μέλη του ΚΑΠΗ με θέμα  «Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς». Η Κοινωνική Λειτουργός τόνισε ότι ο παππούς και η γιαγιά έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας με τα εγγονάκια τους και ότι πολλές φορές γίνονται γέφυρα συμβιβασμού και αποφεύγουν τις συγκρούσεις μαζί τους. Εκπροσωπούν κατά κάποιον τρόπο την έννοια της εμπειρίας αλλά, συνάμα, είναι καταθέτες πολιτισμικών αξιών ενώ μεταφέρουν τις αξίες της οικογένειας, ζωντανεύοντας για τα μικρά τους εγγόνια τις αναμνήσεις και το παρελθόν τους. Η Κοινωνική Λειτουργός της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επισήμανε στο κλείσιμο της ομιλίας της ότι η επαφή με τις γιαγιάδες και τους παππούδες επιτρέπει στο παιδί να δοκιμάσει τις αρχές και τις απόψεις που χαρακτηρίζουν κάθε οικογένεια. Τα μέλη που παρακολούθησαν την ομιλία συμμετείχαν στη συζήτηση θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα σχετικά με το θέμα και μεταφέροντας της δικές τους βιωματικές εμπειρίες.

Παράλληλα, η Λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας Νεάπολης, Αναστασία Γρηγοράκη, σε συνεργασία με τον Βρεφονηπιακό σταθμό Σεραφίνο στον Άγιο Νικόλαο, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Οι δεξιότητες της επικοινωνίας και της κατανόησης στα παιδιά προσχολικής ηλικίας». Η Λογοθεραπεύτρια αναφέρθηκε στις δεξιότητες της επικοινωνίας, της κατανόησης και της ομιλίας στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Τέλος, προτάθηκαν από την ειδικό τρόποι ώστε να βελτιώσουν οι γονείς τις γλωσσικές δεξιότητες των παιδιών τους από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους.