Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων στην Αγ. Βαρβάρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αυτό το Σάββατο η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για τη συγκέντρωση φαρμάκων που προορίζονται για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Και σήμερα, από τα Χανιά, την Κατερίνη και την Αγ. Βαρβάρα, εστάλη μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους ανασφάλιστους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες τους, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν οι συνάνθρωποί τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Φιλανθρωπικού της Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αποτελεί την πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αττική που ως τώρα έχει περιθάλψει 4.600 ανασφάλιστους ασθενείς.

Τα φάρμακα που συλλέχθηκαν στην Αγ. Βαρβάρα, με τη στήριξη του Δημάρχου κου Γεωργίου Καπλάνη, προορίζονται για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μετά τη συλλογή, οι σάκοι μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, στους Αμπελόκηπους και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας κος Καπλάνης και η αντδήμαρχος κα Φέγγη, οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Λ. Παυλογιαννόπουλος – φαρμακοποιός και Μ. Αρναούτη – βιοπαθολόγος και Ε. Δουλιανάκη – Παιδίατρος, οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ Μ.Αναστασοπούλου και Γ. Κεραμιτζόγλου και πλήθος άλλων εθελοντών του Δήμου Αγ. Βαρβάρας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με 234 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε: «Όλοι μαζί, ενώνουμε τα χέρια σε μια Αγκαλιά Αγάπης σε όλη την Ελλάδα για όλους τους ανθρώπους που την κατοικούν. Γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους τους δημότες της Αγ.Βαρβάρας και πρωτίστως το Δήμαρχο, κο Καπλάνη, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και με μοναδικό ανθρωπισμό προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν ή αγόρασαν. Ευχαριστούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγοί σε ένα έργο σπουδαίο, αλλά κα τόσο αναγκαίο, ένα έργο με μόνο στόχο την ανθρώπινη ζωή. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γεν. Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ υπογράμμισε: «Γέφυρα παρηγοριάς και ελπίδας χτίζουμε κάθε μέρα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις, η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που αποτελεί το καταφύγιο, όχι μόνο της ιατρικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και της παρηγοράς και ανακούφισης για όποιον μας έχει ανάγκη».