Μείνετε δυνατοί απέναντι στον καρκίνο

Μήνυμα ελπίδας, στήριξης και δύναμης σε όσους πάσχουν από καρκίνο έστειλε σήμερα ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης  Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε ως Πρόεδρος της «Αποστολής», το Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», συνομίλησε με το προσωπικό, τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ΄΄μείνουν δυνατοί ΄΄ στις μάχες που δίνουνε.

Πρωτίστως ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, όπου  πλήθος από ιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και συγγενείς ασθενών κατέκλυσαν τον Μακαριώτατο για να πάρουν την ευλογία του.

Ήρθαμε στο Νοσοκομείο είπε ο Αρχιεπίσκοπος που έχει μια μεγάλη ιστορία τόσο στο παρελθόν αλλά και με τόση σημασία για τη σημερινή ζωή μας , πρώτα απ’ όλα να προσκυνήσουμε τον Άγιο Σάββα που τον υμνούμε σήμερα και μετά να δούμε και το προσωπικό που εργάζεται και κυρίως τους ασθενείς. Ο καρκίνος είναι η αρρώστια που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και είναι η αρρώστια που μας φοβίζει πολλές φορές. Νομίζω μια τέτοια επίσκεψη πρέπει να κάνουμε όλοι μας γιατί μας δίνει τη διάσταση και το νόημα της καθημερινής ζωής.

Ο Αρχιεπίσκοπος στη διάρκεια της συζήτησης που είχε με το προσωπικό και τον Διοικητή κ. Παναγιώτη Μηνογιάννη, θυμήθηκε ότι ως φοιτητής επισκεπτόταν το νοσοκομείο και επεσήμανε τη στήριξη που μπορεί να προσφέρει αυτές τις δύσκολες για τον άνθρωπο ώρες η Εκκλησία.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο  Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας. Στο άμεσο διάστημα στη Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» θα λειτουργήσει Κέντρο ψυχολογικής στήριξης ατόμων και των οικογενειών τους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.