Κ. Δήμτσας σε ΑΧΕΠΑ: «Η βοήθειά σας είναι βάλσαμο»

Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δημιουργεί ασπίδα προστασίας για όλους όσοι πλήττονται από την οικονομική κρίση και ζουν στα όρια της φτώχειας έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ι.Α.Α. «Αποστολή» κ. Κων/νος Δήμτσας στην κεντρική του ομιλία στο παγκόσμιο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Συνεδρίου ο κ. Δήμτσας, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Οργάνωσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μητέρα πατρίδα ασθενεί και εσείς που είστε τα παιδιά της και ζείτε μακριά της αισθάνεστε πόνο και αγωνία, όπως θα κάνατε με τη φυσική σας μητέρα. Η έμπρακτη βοήθεια σας να αντιμετωπίσουμε την κρίση είναι για μας βάλσαμο στις δυσκολίες που ζούμε».

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στα προγράμματα αλληλεγγύης της «Αποστολής» λέγοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αγωνίζεται για να μη μείνει, όσο αυτό είναι δυνατόν, κανένας στην Ελλάδα χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακα. Επίσης υπογράμμισε το ρόλο της Ι. Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων στην ανακούφιση των ατόμων που υποφέρουν.

Το βράδυ ο κ. Δήμτσας παρακάθισε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε το προεδρείο της ΑΧΕΠΑ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ. Γερασίμου, Γερουσιαστών και 1.500 συνέδρων.

Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Τζον Κροσομανίδης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυση της ΑΧΕΠΑ αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Οργάνωσης και στη συνεργασία που θα αναπτύξει με την «Αποστολή» για την επούλωση των πληγών που έχει δημιουργήσει η κρίση στην Ελλάδα. Επίσης παρέδωσε επιταγή 30.000 δολαρίων για την ενίσχυση του έργου της Αποστολής.

Η πρόεδρος του γυναικείου τμήματος της ΑΧΕΠΑ «Θυγατέρες της Πηνελόπης» κυρία Νίκη Σταμούλη απηύθυνε έκκληση να στηριχτούν οι Ελληνίδες μητέρες και τα παιδιά και ανακοίνωσε τη συνεργασία των γυναικών της ΑΧΕΠΑ με την «Αποστολή» προσφέροντας επιταγή ύψους 11.000 δολαρίων.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μέσω της «Αποστολής» αποτελεί ίσως τη μόνη ελπίδα για τους συμπατριώτες μας που υποφέρουν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Τέλος, ο κ. Δήμτσας είχε συνάντηση με την γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνια κυρία Σέλι Μπέρκλεϊ, ενώ νωρίτερα είχε μακρά συνεργασία με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.