Κοπή της πίτας στο Οικοτροφείο «Επανένταξη»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε την Τρίτη στις 17 Ιανουαρίου 2012 στο Οικοτροφείο 15 χρονίων ψυχικά ασθενών «Επανένταξη», ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μεταφέροντας τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.  Αφού ενημερώθηκε από την διαχείριση  για τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και  τις λειτουργικές ανάγκες του Οικοτροφείου, συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά  υγεία, δύναμη και μοίρασε δώρα σε όλους.

Το Οικοτροφείο αποτελεί Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης υψηλού βαθμού προστασίας στο οποίο φιλοξενούνται για διαβίωση υποστήριξη και θεραπεία άτομα με ψυχικές διαταραχές με σκοπό την αποασυλοποίηση, την διασφάλιση της παραμονής τους  στην κοινότητα και τη συνέχιση των σχέσεων τους με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δήμτσας επεσήμανε στο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό να επωμισθούν κάθε βάρος προς ανακούφιση των ασθενών συνανθρώπων μας με κουράγιο και περίσσια δύναμη κάτι  που μας κάνει περήφανους όλους μας . Όταν μπορούμε και αγκαλιάζουμε τα προβλήματα με σκοπό να απαλύνουμε τον πόνο του διπλανού μας, η βοήθεια είναι ουσιαστική αναγκαία και πολύ χρήσιμη.