Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει τα γεύματα αγάπης της Αρχιεπισκοπής

Την απόφασή της να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιδιαίτερα τη σίτιση απόρων εξέφρασε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου  κ.Εφραίμ, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Η μεγάλη καθημερινή ζήτηση για διατροφική βοήθεια ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, υποχρέωσε σε αύξηση   των  δεμάτων  αγάπης που διανέμονται  σε οικογένειες από 1500 σε 1800. Σημαντική αύξηση κατά 25% παρουσίασε και η διανομή φαγητού (καθημερινά στην Αρχιεπισκοπή μοιράζονται περισσότερες από 10.000 μερίδες).

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η λειτουργία ιδρυμάτων και δομών που στηρίζουν νέους, ηλικιωμένους και αστέγους.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την Ιερά Μονή για την καλή της διάθεση  και την απόφασή της να βοηθήσει στη σίτιση και την ανακούφιση εκείνων των συνάνθρωπων μας που υποφέρουν, λέγοντας ότι «οι οικονομικές δυνατότητες της Αρχιεπισκοπής έχουν πια λυγίσει και κάθε προσφορά αποτελεί μια προτροπή να συνεχιστεί το φιλανθρωπικό της έργο. Στις κρίσιμες τούτες στιγμές που διέρχεται ο τόπος, επισήμανε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο τόπος απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε πανστρατιά, εθνική ομοψυχία και ξεκάθαρη συνεννόηση όλων, διότι ο στόχος είναι κοινός».

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου υπογράμμισε  ότι  «η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα επιβάλλει στην Ιερά Μονή να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζομένων Ελλήνων στηρίζοντας με κάθε τρόπο εκείνους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, την ανέχεια, τη φτώχεια. Απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε το  τεράστιο και πολυεπίπεδο  προνοιακό  έργο της  Αρχιεπισκοπής».

Επίσης ο ηγούμενος της Μονής κ. Εφραίμ διευκρίνισε στον Μακαριώτατο  κ. Ιερώνυμο ότι η οικονομική ενίσχυση θα προέλθει από  Ίδρυμα που συστήνουν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που περιβάλλουν τη Μονή και το έργο της, ενώ θα διατεθούν και χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονται από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης  στη Ρωσία.