Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής

Tα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που οργανώνει η «Αποστολή» επισκέφτηκε σημερα, ο Προεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος και  παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Οι ποδοσφαιριστές μοίρασαν φαγητό και ενημερώθηκαν από τον Μακαριώτατο που τον συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας  για το πρόγραμμα « Η Εκκλησία στους δρόμους».

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι συγκλονιστικές.

Αισθάνομαι πικραμένος όταν βλέπω τόσους συνανθρώπους μας να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Είναι ημέρες γιορτινές και χαράς αλλά μας κατακλύζουν συναισθήματα λύπης» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε « Η Εκκλησία προσπαθεί πέρα από τις δυνάμεις της να βοηθήσει τον πάσχοντα συνάνθρωπο και να συνεχίσει την προσπάθειά της».

Ο κ. Ιερώνυμος  ευχαρίστησε τον κ. Πιλάβιο τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για την ευαισθησία και για την απόφαση τους να στείλουν ένα μήνυμα  αγάπης πως  όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.

Επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα μας το καλοκαίρι στο EURO και προσωπική υγεία και οικογενειακή ευτυχία στους παίκτες μας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος χαρακτήρισε  εξαιρετικό το έργο που επιτελεί ο Μακαριώτατος και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πρόσθεσε « Εμείς ήρθαμε εδώ με τα παιδιά της Εθνικής για να διαδοθεί αυτή η προσπάθεια».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας  Κώστας Χαλκιάς μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη. Εμείς προσφέρουμε απλώς ηθική συμπαράσταση αυτές τις μέρες στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Εύχομαι να γίνει παράδειγμα για όλους το έργο της Εκκλησίας, καθώς βλέπουμε δίπλα μας να υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης. Η ΕΠΟ και εμείς, οι παίκτες της Εθνικής, ξέρουμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Στην επίσκεψη παρόντες ήταν οι ποδοσφαιριστές Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Μανιάτης, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Ζαραδούκας, Στέφανος Καπίνο. Επίσης ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Τάκης Φύσσας και ο βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών Λεωνίδας Βόκολος.

Οι παίκτες δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο τη νέα μπάλα που θα παρουσιαστεί στο EURO 2012 και ζήτησαν την ευλογία του στην προσπάθεια τους να τιμήσουν και πάλι την χώρα μας διεθνώς.