Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλευρό των αστέγων λόγω του επερχόμενου ψύχους

Για τις ανάγκες των αστέγων, ενόψει του επερχόμενου ψύχους, κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μοίρασε χθες το βράδυ κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες στο κέντρο της Αθήνας. Εθελοντές και εργαζόμενοι της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» συνομίλησαν μαζί με αστέγους και κατέγραψαν τα αιτήματα τους λόγω της ψυχρής εισβολής που αναμένεται.

Οι άστεγοι έτοιμοι να παλέψουν με το κρύο του χειμώνα, όπως και κάθε άλλη φορά, με ακραίες καιρικές συνθήκες, προσπαθούν να ζεσταθούν βυθισμένοι σε υπνόσακους. Βγάζοντας για λίγο το κεφάλι ψελίζουν ένα ευχαριστώ και μέσα από τις λίγες επόμενες κουβέντες οι άνθρωποι της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» προσπαθούν να χαρτογραφήσουν ανάγκες και προτεραιότητες για την καθημερινή τους επιβίωση μέσα από μια σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα.

Κάθε βράδυ στρώνουν το αυτοσχέδιο κρεβάτι τους, σε χαρτόνια, έχοντας δίπλα τους τα ελάχιστα υπάρχοντά τους σε κάποια γωνιά στο πεζοδρόμιο ή στον ελάχιστο χώρο μπροστά από κάποιο κατάστημα.

Η βοήθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» περιλαμβάνει στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

Πιστά στο θέλημα του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίζει αδιάκοπα να αναπροσαρμόζει  τις ανθρωπιστικές της παρεμβάσεις  για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, την ουσιαστική παρέμβαση και βοήθεια για την αντιμετώπιση κάθε κοινωνικού προβλήματος, δίνοντας ελπίδα, διέξοδο και άμεση ανταπόκριση στις προσδοκίες των συνανθρώπων μας.