«ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στη Ρόδο και στη Σύμη

Επόμενος σταθμός του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με σκοπό την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ελληνικές περιοχές και τη διανομή βιβλίων σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  είναι η Ρόδος και η Σύμη.  Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προσέφερε 4.000 βιβλία και γραφική ύλη για τα δημοτικά σχολεία των νησιών και τις ανάγκες τους.

Προτεραιότητες του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία και η ανάπτυξη της αναγνωστικής συμπεριφοράς του παιδιού. Η σχολική βιβλιοθήκη είναι ιδιαίτερα σημαντικός χώρος διότι δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη γνώση και να γνωρίσουν το βιβλίο. Η κάθε προσπάθεια εστιάζεται στο να βοηθήσουμε το παιδί να αγαπήσει το βιβλίο, το οποίο  αναμφίβολα είναι αναντικατάστατη πηγή γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική προσφορά σας να μας αποστείλετε ως δωρεά εκπαιδευτικά βιβλία για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με την πρωτοβουλία σας αυτή συμβάλλετε στην πνευματική και εθνική πρόοδο των νεότερων γενιών, ιδιαιτέρως των παιδιών που διαβιούν σε ακριτικές ελληνικές περιοχές, όπως το νησί της Ρόδου. Η διανομή βιβλίου σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η προσπάθεια γενικότερα να στραφούν τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων συντελεί στο να εξοικειωθούν με αυτό και να αποκτήσουν σχέσεις ζωής, συνειδητοποιώντας ότι είναι απαραίτητο εφόδιο αλλά και φίλος που μπορεί να τα συντροφεύει σε κάθε τους βήμα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω με το καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκεκριμένο υλικό που αποτελεί πολύτιμη προσφορά και που μέσα από αυτό αναδεικνύεται το έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδας. Σας εύχομαι με τη φώτιση του Κυρίου Ιησού Χριστού συνέχεια και διάρκεια στο έργο σας».

Ευχάριστη κίνηση χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας την αποστολή 2.000 βιβλίων επιμορφωτικού περιεχομένου, εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς όλα τα παιδιά των δυο Δημοτικών Σχολείων του νησιού και εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο δηλώνοντας ότι με την παραλαβή των βιβλίων, θα τα προωθήσουν στους διευθυντές των σχολείων για να τα μοιράσουν στα παιδιά κατά την νέα σχολική περίοδο.