Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» στη Ρώμη προσκεκλημένος του «Αγίου Αιγιδίου»

«Η χρηματοοικονομική κρίση που περνά ο κόσμος, μας οδηγεί όλους στο να εξετάσουμε σε βάθος τις ηθικές αξίες που διέπουν την κοινωνική συγκατοίκηση. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά για τα αίτια της κρίσης, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε το ταξίδι της ζωής μας, να βρούμε νέους κανόνες, να χτίσουμε πάνω στις θετικές εμπειρίες και να απαρνηθούμε τις παλιές».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε σήμερα ο Γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη Mario Toso, Επίσκοπος di Bisarcio, σε  συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή της Φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα στο μέγαρο του Αγίου Καλλίστου στη Ρώμη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διεθνή οικονομική κρίση και εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης της μέσα στα πλαίσια της φιλανθρωπίας. O κ. Δήμτσας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά το έργο  της «Αποστολής» και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος, με ιστορία, πολιτισμό, προσφορά, και πίστη στον ορθόδοξο χριστιανισμό κάτι που ορισμένοι στην Ευρώπη ξεχνούν αυτές τις στιγμές ή δεν θέλουν να θυμούνται».    Επίσης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία γιατί η «Αποστολή» δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην αναζήτηση του κοινού καλού.

Ο Επίσκοπος Toso υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει πίστη και όχι παραίτηση και συνεργασία για να βρεθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης του μέλλοντος ενώ αναφερόμενος στα χρηματοοικονομικά μέτρα χαρακτήρισε προϋπόθεση να λαμβάνουν υπόψη την ανθρώπινη διάσταση. Τέλος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα κοινών προγραμμάτων για τους αδυνάτους. Ο Γενικός Διευθυντής κ. Δήμτσας βρίσκεται στη Ρώμη από το Σάββατο, ως επίσημος προσκεκλημένος της κοινότητας του «Αγίου Αιγιδίου».

Το Σάββατο έγινε επισήμως δεκτός στα κεντρικά γραφεία της κοινότητας όπου και ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον υπεύθυνο οικουμενικών και διεθνών σχέσεων π. Ρομπέρτο Κερουμπίνι για τις φιλανθρωπικές δράσεις και το έργο της κοινότητας που απαριθμεί  65.000 εθελοντές ενώ ξεναγήθηκε και στη Βασιλική του 3ου αιώνα  της Σάντα Μαρία ιν Τραστέβερε. Την Κυριακή επισκέφτηκε το σχολείο μεταναστών όπου του έγινε αναλυτική παρουσίαση για τα προγράμματα που εφαρμόζουν.
Σήμερα ο κ. Δήμτσας, ο π. Ρομπέρτο Κερουμπίνι και η υπεύθυνη της υπηρεσίας για τη φτώχεια, του «Αγίου Αιγιδίου», Φρατζέσκα Τζούκαρι συζήτησαν θέματα που αφορούν τους άστεγους, τα συσσίτια και τις φυλακές και κοινά προγράμματα που εφαρμόζονται με το Δήμο της Ρώμης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.