Ενημερωτική δράση από το Κατ’ Οίκον Τμήμα Νοσηλείας Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία των Μολάων. Το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», βρέθηκε στην κεντρική πλατεία των Μολάων και πραγματοποίησε ενημερωτική δράση για τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες, που μπορεί, οποιοσδήποτε θελήσει, να επωφεληθεί από αυτές και με σκοπό να γνωριστεί με τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως και σε προηγούμενες αντίστοιχες δράσεις, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα, ήρθαμε σε επαφή με σαράντα περίπου κατοίκους. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κατ’ Οίκον Τμήματος Νοσηλείας Λακωνίας και παρέλαβαν το έντυπο υλικό που τους μοίρασε το προσωπικό της δομής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Στη συνέχεια, συζήτησαν τυχόν θέματα που τους απασχολούν, όπως ζητήματα ψυχικής υγείας τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης και εξειδικευμένης υποστήριξης. Σκοπός αυτών των δράσεων είναι η κινητοποίηση  και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες.

Το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020, αφορά υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η θεραπευτική ομάδα του επισκέπτεται όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Τμήματος αποτελείται από έναν Ψυχίατρο, μια Ψυχολόγο, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες της ομάδας αφορούν ψυχιατρική υποστήριξη (διάγνωση, ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία), ψυχοθεραπευτική υποστήριξη (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ωφελούμενους και σε οικεία πρόσωπα), κοινωνική υποστήριξη (προνοιακά, κοινοτική δράση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση) νοσηλευτική υποστήριξη (νοσηλευτική φροντίδα, εκτίμηση φαρμακευτικής αγωγής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συμβουλευτική αυτοφροντίδας και αυτόνομης διαβίωσης).