Ενημερωτικές και δημιουργικές δράσεις από το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης

Την Τρίτη 22-11-2011, το Κέντρο Ημέρας πραγματοποίησε  ενημερωτική ομιλία σε μαθητές Λυκείου Αγίου Νικολάου με θέμα «Αλκοόλ και ψυχισμός». Ομιλητές ήταν η  κ. Αποστολάκη Πόπη, ψυχολόγος του ΚΗΝ και η κ. Μπαντουβά Άννα, επισκέπτρια υγείας του ΚΗΝ. Η  ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του project «Αλκοόλ και μαθητές» μετά από αίτημα του υπεύθυνου καθηγητή. Παρακολούθησαν 20 μαθητές.

Στόχος  ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση  της σχολικής κοινότητας για θέματα που αφορούν  το αλκοόλ και την εξάρτηση από αυτό.

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2011, το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης, πραγματοποίησε δράση που περιελάμβανε δραματοποίηση του παραμυθιού «Ένας καλόκαρδος καρχαρίας», σε παιδιά  πρώτης Δημοτικού, στο Α΄Δημοτικό σχολείο Νεάπολης.  Το δρώμενο εντάχθηκε στο μάθημα της ευέλικτης ζώνης, μετά από αίτημα του σχολείου. Στόχος της δραστηριότητας ήταν η ενίσχυση της ομαδικότητας, της δημιουργικότητας και η αποδοχή της διαφορετικότητας ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας μέσα σε κλίμα σεβασμού και συνεργασίας. Το ΚΗΝ αντιπροσώπευσαν η κ.  Αποστολάκη Πόπη, ψυχολόγος του ΚΗΝ και η κ. Μπαντουβά Άννα, επισκέπτρια υγείας του ΚΗΝ.