Εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην «Αποστολή»

Κλιμάκιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο  Αρχιμ. Ιερώνυμο Πυλιώτη ενισχύει με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, Ιερές Μητροπόλεις στην ελληνική επικράτεια και τη φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παραδόθηκαν 2 κοντέινερ με ρουχισμό, τρόφιμα και 400 κιλά πουλερικών. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού 2 κοντέινερ με ρουχισμό και τρόφιμα,  στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας,  1 κοντέινερ με ρουχισμό, τρόφιμα και 400 κιλά πουλερικών και στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλικισίου παραδόθηκαν  400 κιλά πουλερικών.

Στη συνέχεια, ο Πρωτοσύγκελλος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με τους συνεργάτες του παρέδωσαν  6 παλέτες  τρόφιμα και 320 κιλά πουλερικών στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λειβαδείας , στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας  4 παλέτες  τρόφιμα καθώς και  1.120 κιλά σε μαλάκια, στην οργάνωση «’Αρτος και Δράση»  που στηρίζει Κυπρίους παρέδωσαν 3 παλέτες  τρόφιμα, 2 τόνους με ρουχισμό και 100 κιλά πουλερικών και στην «Αποστολή»  6 τόνους τροφίμων.

Ο π. Ιερώνυμος χαρακτηριστικά ανέφερε «εκτελούμε πιστά τις εντολές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου  μας  κ.κ. Χρυσοστόμου για δυναμική και από καρδιάς υποστήριξη, τώρα που οι Έλληνες χρειάζονται τη βοήθεια μας. Είναι χαρά και συνάμα υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο με αστείρευτη θέληση και διάθεση  προσφέροντας ανακούφιση σε στιγμές που δυσκολεύεται και υποφέρει».