Δωρεάν τεστ μνήμης στην Άρτα από το «Καρέλλειο»

Στην πόλη της Άρτας συνεχίστηκε η πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια που πραγματοποιεί, εδώ και τέσσερα χρόνια, το «Καρέλλειο» – Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΓΑ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, το επιστημονικό προσωπικό της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Άρτης, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης για τη λειτουργία της μνήμης, τους τρόπους πρόληψης της άνοιας, τα στάδια και τα συμπτώματα της νόσου καθώς και το φορτίο των φροντιστών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για την άνοια. Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαία δράση που πραγματοποιεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το «Καρέλλειο», αλλά και στο έργο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ για την τρίτη ηλικία.

Η δράση του «Καρέλλειου» θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της χώρας.