Δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας από το Κατ’ οίκον Τμήμα Νοσηλείας Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Την έκτη κατά σειρά ενημερωτική δράση προς τους κατοίκους της πόλης διοργάνωσε το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλείας Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ από το 1993 και εορτάζεται στις 15 Μαΐου κάθε χρόνο.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της δομής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ενημέρωσε τους κατοίκους της πόλης για τις υπηρεσίες που προσφέρει το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλείας και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα ψυχικής υγείας που χρήζουν ιδιαίτερης και εξειδικευμένης υποστήριξης.

Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που νιώθουν την ανάγκη να συμβουλευτούν έναν ειδικό ψυχικής υγείας και όμως διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια. Σκοπός των δράσεων που πραγματοποιεί το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες.

Το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ|», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020, αφορά υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσίες κατ΄ οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η θεραπευτική ομάδα του επισκέπτεται όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν κατ΄ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Τμήματος αποτελείται από έναν Ψυχίατρο, μια Ψυχολόγο, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες της ομάδας αφορούν ψυχιατρική υποστήριξη (διάγνωση, ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία), ψυχοθεραπευτική υποστήριξη (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ωφελούμενους και σε οικεία πρόσωπα), κοινωνική υποστήριξη (προνοιακά, κοινοτική δράση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση) νοσηλευτική υποστήριξη (νοσηλευτική φροντίδα, εκτίμηση φαρμακευτικής αγωγής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συμβουλευτική αυτοφροντίδας και αυτόνομης διαβίωσης).