Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Λακωνίας της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”

Δύο ακόμη δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινότητας διοργάνωσε το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Μεταμόρφωσης και Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση με κατοίκους σχετικά με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας  της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, ενώ πραγματοποιήθηκε και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. 

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο αριθμός των γονέων που αισθάνονται την ανάγκη να συμβουλευτούν ειδικούς ψυχικής υγείας, αλλά διστάζουν να απευθυνθούν σε επαγγελματίες, είναι σημαντικός, το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος οργανώνει δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στον πληθυσμό να γνωρίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και των γονέων. Σκοπός αυτών των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα ψυχικής υγείας, διαπαιδαγώγησης, υποστήριξης και διαχείρισης κρίσεων για την προάσπιση της ψυχικής υγείας.

Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» , χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 μέσω του έργου «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας της Αποστολής» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5045522. Η θεραπευτική ομάδα, μέσα από τις κινητές μονάδες που πραγματοποιεί, βρίσκεται κοντά στους κατοίκους όλου του νομού Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων, ειδικής διαπαιδαγώγησης, ψυχολογικής υποστήριξης και παιδοψυχιατρικής παρακολούθησης. Η θεραπευτική ομάδα αποτελείται από Παιδοψυχίατρο, Παιδοψυχολόγο, Ειδικό Παιδαγωγό και Κοινωνική Λειτουργό.