Δράσεις από την Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής»

Η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Νόσου Alzheimer, στις 21 Σεπτεμβρίου, οργάνωσε και υλοποίησε πλήθος δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα που σηματοδοτήθηκε από την Alzheimer’s Disease International (ADI), ως ο πρώτος Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer, με κεντρικό θέμα “Dementia: Living together”.

Με κύριο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και τη μείωση του στίγματος, εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας επισκέφθηκε την 19η Σεπτεμβρίου, το τοπικό υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Χαλάνδρι, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό και απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη νόσο, ενώ την 20η και 21η του ίδιου μήνα στήθηκε περίπτερο σε κεντρικές οδούς του Δήμου όπου δεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν για τη νόσο και παραπέμφθηκαν για δωρεάν τεστ μνήμης στο Ιατρείο της Μονάδας. Συνεχής ήταν και η πληροφόρηση του κοινού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με το προσωπικό της δομής να τονίζει τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ δείτε τη συνέντευξη του Γεν. Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωστή Δήμτσα με ζωντανή σύνδεση με το Καρέλλειο Ίδρυμα στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»