Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα

840 κιλά βοδινό κρέας  για τις ανάγκες των συσσιτίων της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέδωσε  κλιμάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα.

Ο Πανιερώτατος  κ. Ησαΐας με ευαισθησία και συγκίνηση ενισχύει το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συνεισφέρει με τις δυνάμεις του για την αποδοτικότερη προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού διεξήγαγε τις ημέρες των Χριστουγέννων ένα χρηματικό έρανο, το αποτέλεσμα του οποίου μετέτρεψε με προσφορές σε είδη α’ ανάγκης και αγοράστηκαν τόνοι κρέατος προς στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, ήταν ένα τμήμα της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και λοιπές προσφορές σε Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου Αττικής, όπου δίνουμε την προσφορά αγάπης του κόσμου της Ταμασού. Εμείς συμπαραστεκόμαστε με πολύ προσευχή στην οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα και θεωρούμε ότι μόνο με την παρουσία της Χάριτος του Θεού, μπορούν να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα είτε αυτά είναι πνευματικής, οικονομικής, ή κοινωνικής φύσεως. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διαφύγουμε της κρίσεως παρά μόνο με το να ελκύσουμε τη Θεία Χάρη να φωτίσει τους ανθρώπους  που παίρνουν αποφάσεις, να κάνουν τις καλύτερες επιλογές, να ειρηνεύσει ο κόσμος  για να μπορέσει να δει και τις πνευματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από τη κρίση, όπως η αυτοκριτική, η ταπείνωση και η προσφορά προς τον πλησίον».

Στη παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ο οποίος δήλωσε: «Είναι συγκινητικό να βλέπεις σύσσωμη την Κυπριακή Εκκλησία να στέκεται δίπλα μας αρωγός στις ανάγκες μας, συνεργάτης, πολύτιμος βοηθός, με γνώμονα την διευκόλυνση των κοινωνικών προβλημάτων μας και πυξίδα την ανακούφιση του πλησίον  μας.  Εκφράζουμε  θερμές ευχαριστίες στην οποιαδήποτε στήριξη την οποία χρειαζόμαστε για να μην λυγίσουμε και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες στον τόπο μας… δεν είναι η πρώτη φορά».