Χρυσό Βραβείο για το «Καρέλλειο» στα Healthcare Business Awards 2018 για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της άνοιας σε πανελλήνιο επίπεδο

Στο πλαίσιο των βραβείων Healthcare Business Awards 2018, στην Ολοκληρωμένη Μονάδα Νόσου Alzheimer «ΚΑΡΕΛΛΕΙΟ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο στη κατηγορία «Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ» για την στάση της και την προσφορά της στην αντιμετώπιση της άνοιας, μέσω των Πανελλαδικών εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχέση με την νόσο και την διενέργεια τεστ μνήμης.

Οι ανωτέρω δράσεις συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά, σε πάνω από 30 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Κατά την διεξαγωγή τους εξετάσθηκαν δωρεάν πάνω από 3000 άτομα, ενώ ενημερώθηκαν μέσω των ομιλιών πάνω από 2500 άτομα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τόνισε τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην Πανελλαδική αυτή εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια από το «Καρέλλειο».

Η διευθύντρια της Μονάδας Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου ανέφερε ότι: «Σκοπός των δράσεων του «Καρελλείου» είναι αφενός η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε σχέση με την άνοια, όπως και η αναγκαιότητα διεξαγωγής προληπτικού ελέγχου και αφετέρου η προσπάθεια εξάλειψης του στίγματος που υπάρχει γύρω από τη νόσο».

Η βράβευση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα πολύχρονων και κοπιωδών προσπαθειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», αλλά και του προσωπικού του «Καρελλείου» και είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό να αναγνωρίζονται παρόμοιες προσπάθειες, καθότι αυτό αναπτερώνει το ενδιαφέρον για την συνέχειά τους.