4ήμερο δράσεων στο Κέντρο Ημέρας Νεάπολης

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο δράσεων που διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες του Νομού Λασιθίου.

Σκοπός των δράσεων ήταν η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των παιδιών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Ημέρας σε θέματα που αφορούν την παράδοση και πολιτισμική κληρονομιά, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την κυκλοφοριακή αγωγή  και την ασφάλεια σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και σεισμού.

Ειδικότερα:

  • Την Δευτέρα 6/8 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης. Την ξενάγηση και τα βιωματικά παιχνίδια που έλαβαν χώρα, επιμελήθηκε ο κ. Μαυροειδής Γεώργιος, Ειδικός Παιδαγωγός.
  • Την Τρίτη 7/8 παρουσιάστηκε εισήγηση με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» από τον κ. Φραγκάκη Κωνσταντίνο, Ανθυπαστυνόμο
  • Την Τέταρτη 8/8 έγινε παρουσίαση της εισήγησης «Ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή» από την Υποδιοικητή Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Ν. Λασιθίου κ. Φιλανδαράκη Εμμανουήλ
  • Την Πέμπτη 9/8 δόθηκαν γενικές οδηγίες για θέματα πυρκαγιάς και σεισμού από τον Πυρονόμο κ. Κοκολάκη Αρτέμιο.

 

Τις παραπάνω δράσεις παρακολούθησαν εξυπηρετούμενα παιδιά του Κέντρου Ημέρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ δεν έλειψε και η διατύπωση ερωτήσεων, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεση των παιδιών για αλληλεπίδραση και απόκτηση νέων γνώσεων.

Το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους των φορέων και υπηρεσιών του νομού μας για την  άρτια συνεργασία και πολύτιμη προσφορά τους.

Οι υπεύθυνες για το σχεδιασμό και υλοποίηση των παραπάνω δράσεων ήταν οι: Γαρεφαλάκη Μαρία-Κοινωνική λειτουργός, Αποστολάκη Καλλιόπη- Ψυχολόγος, Γρηγοράκη Αναστασία –Λογοθεραπεύτρια/Ειδική Παιδαγωγός.