Το Κεντρικό Συσσίτιο επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο Μακαριώτατος και ο κ. Ι. Σπανουδάκης

«Να μην μείνει κανένας άνθρωπος πεινασμένος», διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα κατά την επίσκεψη του στο κεντρικό συσσίτιο της Σοφοκλέους & Πειραιώς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Ιωάννη Σπανουδάκη, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμο Παπαγιάννη και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. 

Για μία ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος παρευρέθηκε με τον κ. Σπανουδάκη κοντά στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει με ζήλο και αγκαλιάζει τα προγράμματα που υλοποιεί η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: «Η Εκκλησία στους δρόμους» και το «Η Εκκλησία στο σπίτι» σιτίζοντας χιλιάδες ανθρώπους με τη διανομή συσσιτίων ημερησίως αλλά και τη διανομή δεμάτων σε ελληνικές οικογένειες μέσω των ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του ανέφερε: « Η βοήθεια από την ΟΠΑΠ Α.Ε., μέχρι τώρα αλλά και αυτή που μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν και θα μας ενισχύσουν, μας δημιουργούν μία ελπίδα, μία αισιοδοξία, ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και περισσότερο σ’ αυτήν την προσπάθεια που έχει σαν σύνθημα να μην μείνει κανένας άνθρωπος πεινασμένος σ΄ αυτόν τον τόπο.

Όλοι να έχουν μία μερίδα φαγητό την ημέρα για να συντηρηθούν. Γι΄ αυτό θα ήθελα ν΄ ευχαριστήσω όλους εκείνους οι οποίοι βοηθούν και συμπαρίστανται, ιδιαίτερα όμως τον κ. Σπανουδάκη, τον συνεργάτη μας, διότι με τη βοήθεια τους μας δίνουν εμάς βοήθεια να ελπίζουμε για κάτι το συνεχές».

Από την πλευρά του ο κ. Σπανουδάκης τόνισε: «Μας δίνετε η δυνατότητα να προσφέρουμε τόση σημαντική βοήθεια για τους συνανθρώπους μας και όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος δεν πρέπει να μείνει κανένας πολίτης, κανένας επισκέπτης της Αθήνας χωρίς φαγητό. Ξέρουμε ‘ότι η βοήθεια που δίνουμε εμείς μεταφράζεται σ΄αυτά τα συσσίτια καθημερινά εδώ πέρα όπως επίσης και σε δέματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι σημαντικό αυτή τη περίοδο να προσφέρουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας, βρισκόμαστε εδώ και το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια».