Το “Καρέλλειο” υποδέχτηκε τους μικρούς φίλους του ACS

Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Σχολείου της Αμερικανικής Παροικίας ACS Athens επισκέφτηκαν το «Καρέλλειο» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους.

Το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» καλωσόρισε τους καθηγητές και τους μαθητές του ACS, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην δομή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για δεύτερη χρονιά, εκφράζοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τα άτομα που πάσχουν από άνοια, μέσω των εβδομαδιαίων επισκέψεων που πραγματοποιούν.

Οι καθηγητές και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ACS πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη για φέτος και περιηγήθηκαν στους χώρους της Μονάδας. Γνώρισαν τους επωφελούμενους του Οικοτροφείου και μίλησαν μαζί τους, ενώ παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την θεραπευτική ομάδα που βρισκόταν σε εξέλιξη και βοήθησαν στην διεκπεραίωση της με συμμετοχή σε ζωγραφιές, επιτραπέζια και παζλ. Οι μαθητές συζήτησαν με το επιστημονικό προσωπικό και ενημερώθηκαν για το ημερήσιο πρόγραμμα που ακολουθούν οι επωφελούμενοι του «Καρέλλειου», αλλά κυρίως για τη νόσο του Alzheimer.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τους ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια. Απώτερος σκοπός της συνεργασίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με το ACS είναι να μάθουν στα παιδιά τα χαρακτηριστικά της νόσου και την υποστήριξη που θέλουν οι πάσχοντες, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της αμέριστης αγάπης και υπομονής.

Μέσα από αυτή την επαφή υπάρχουν πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ηλικιωμένους. Παρά την προχωρημένη ηλικία τους, έπαιξαν, ζωγράφισαν και συζήτησαν με τα παιδιά, σαν να ήταν εγγόνια τους, γεγονός που τους έδωσε ζωντάνια και μεγάλη χαρά. Η συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα αύξησε το αίσθημα της αυτοεκτίμησης τους και ένιωσαν ότι έχουν ακόμα αξία, και ότι μπορούν να μεταλαμπαδεύουν εμπειρίες και γνώσεις στα νέα παιδιά, δίνοντας τους ένα χρήσιμο «μάθημα» ζωής.