Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στους Λειψούς και στους Αρκιούς

Με τους Αρκιούς και τους Λειψούς ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Ακριτικού Οδοιπορικού Υγειας που οργάνωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την υιοθέτηση των προβημάτων των κατοίκων των άγονων νησιών.
Θερμότατη υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι των νησιών στους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, που βρέθηκαν σήμερα στους Λειψούς και στους Αρκιούς προκειμενου να επιδώσουν φαρμακευτικό και υγειονιμικό υλικό για τις ανάγκες των κατοίκων.

«Δεν υπάρχουν άγονες γραμμές, αλλά μόνο άγονα μυαλά και άγονη σκέψη στο αθηνοκεντρικό κράτος. Το μήνυμα των ακριτών της Γαύδου, του Αγαθονησίου, των Λειψών και των Αρκιών το μεταφέρουμε μαζί μας στην Αθήνα μαζί μας. Είναι ένα μήνυμα ηχηρό. Καμία κρίση δε θα υποστείλει στην καρδιά μας και στην ψυχή μας την Ελλάδα..

Υποσχεθήκαμε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα βοηθήσουν τα ακριτικά μας νησιάστον τομέα της Υγείας, θέτοντας στην υπηρεσία τους τις δυνάμεις μας», δήλωσε συγκινημένος ο Γεν Διευθυντης της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κ. Δήμτσας.

«Βρεθήκαμε σήμερα στους Λειψούς και στους Αρκιούς για να σφίξουμε τα χέρια, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους φορείς της τοπικής Αυτοδοίκησης και να προχωρήσουμε μαζί για να στηρίξουμε τους ανθρώπους των νησιών μας στην άγονη γραμμή, να υιοθετήσουμε τα προβλήματά τους και να μπορέσουμε να τα επιλύσουμε όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του. Στην προσπάθεια αυτή, κεντρική μας στόχευση είναι κανενα Αγροτικό Ιατρείο να μη μείνει χωρίς το στοιχειώδες φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ειδικά τώρα που λόγω της οικονομικής κρίσης τα κατά τόπους νοσοκομεία αδυνατούν να εξοπλίσουν επαρκώς τα Αγροτικά Ιατρεία στα μικρά άγονα νησάκια.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης.

«Νιώσαμε την εγκατάληψη της Πολιτείας, νιώσαμε την αναγκαιότητα της προσφοράς, μιας προσφορά εκ του περισσεύματος της καδριάς μας. Από σήμερα, οι καρδιές μας χτυπούν μαζί. Οι δυνάμεις μας ενώνονται σε μια κοινή στόχευση: την ισότιμη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα ιατροκοινωνική για κάθε νησιώτη, για κάθε ακρίτα, για κάθε παιδί που μας κοίταξε στα μάτια και μας ρώτησε: πότε θα ξανάρθετε;…σε κάθε παιδί απαντήσαμε: Δε θα φύγουμε ποτέ..»

Παράλληλα, αντιπροσωπεία των εθελοντών γιατρών εξέτασαν τους κατοίκους του νησιού, ενήλικες και παιδιά, κατέγραψαν τις ανάγκες του των κατοίκων και συζήτησαν με τους Δημάρχους των Λειψών και της Πάτμου τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των Νησιών.

Ο Δήμαρχος Λειψών, κος Μπενέτος και ο Δήμαρχος Πάτμου κος Στόϊκος, που έχει στην περιφέρεια του τους Αρκιούς, εξέφρασαν τη βαθειά τους ευγνωμοσύνη και συγκίνηση για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τη ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών γιατί βρίσκονται εκεί που έπρεπε να βρίσκεται η Πολιτεία.