Το «Δημήτρειο» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» δημιουργεί χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά

Τις πόρτες του άνοιξε το «Δημήτρειο», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο Μοσχάτο, παρουσιάζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελούν καθημερινά οι άνθρωποι του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Η υπεύθυνη του «Δημήτρειου» ΚΔΑΠ, Δώρα Βλάχου, μίλησε στην κάμερα του orthodoxianewsagency.gr για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε παιδιά δημοτικού ενώ τόνισε ότι κύριος σκοπός του «Δημήτρειου» είναι να δημιουργεί ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά, εφοδιάζοντας τα με τις απαραίτητες για τη ζωή αξίες και αρχές.

Το «Δημήτρειο» ΚΔΑΠ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», το οποίο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013, δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει προγράμματα, μετά το σχολείο, σε 60 παιδιά δημοτικού, ηλικιών 6-12 ετών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα. Παράλληλα, τα παιδιά συμμετέχουν καθημερινά σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως ρυθμική, ζωγραφική, μαγειρική, κουκλοθέατρο, δημιουργική γραφή, μαθήματα σκάκι και κινηματογράφου καθώς και εκμάθηση μουσικών οργάνων και φωνητικής από τους δασκάλους του πρωτοποριακού προγράμματος El Sistema Greece.

 

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις και το έργο του «Δημήτρειου» εδώ:

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΟΥΛΑΚΗ