Τιμητικές διακρίσεις για την «Αποστολή»

Το φιλανθρωπικό και αναπτυξιακό έργο της «Αποστολής» βράβευσαν μείζονες κοινωνικοί και επιχειρηματικοί φορείς της ευρύτερης Κοινωνίας των Πολιτών.

Η πρώτη τιμητική διάκριση προήλθε από την ΑΧΕΠΑ, τον αρχαιότερο και μεγαλύτερο φορέα αντιπροσώπευσης της Ελληνικής Ομογένειας και Διασποράς ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα, το Τμήμα HJ-17 Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση 95 ετών από την ίδρυση της ΑΧΕΠΑ βράβευσε το πολυσχιδές έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η τιμητική διάκριση δόθηκε στο επίσημο επετειακό φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε το ανωτέρω Τμήμα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) την Κυριάκη 26 Νοεμβρίου επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, παρουσία 200 και πλέον εκλεκτών προσκεκλημένων. Παρόντες ήταν εκκλησιαστικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματικοί και άλλοι παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι Αρχηγοί των τριών Όπλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα με την τιμητική διάκριση δόθηκε στην «Αποστολή» και μέρος των εσόδων του επετειακού Δείπνου για τη στήριξη των διαφόρων προγραμμάτων και δράσεων του οργανισμού.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ-17 κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος εξήρε το φιλανθρωπικό και αναπτυξιακό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ειδικότερα της «Αποστολής», η οποία υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ στηρίζει τα ευάλωτα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη κοινωνική και κοινωνική κρίση των τελευταίων επτά χρόνων.

Η δεύτερη τιμητική διάκριση προήλθε από το «Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητα 2017 GRΒossible», που διοργάνωσε ο Skywalker, o μεγαλύτερος ηλεκτρονικός ιστότοπος επιχειρηματικότητας και εργασίας στην Ελλάδα (ετ. ίδρυσης 1999) υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αττικής – Πειραιώς, του ΕΣΥΝΕ και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.

Στα πλαίσια του ανωτέρω φεστιβάλ, η «Αποστολή» έλαβε το βραβείο «Ανθρωποκεντρικής Προσέγγισης στη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα» για τα προγράμματα στήριξης του επιχειρείν που δημιούργησε και χρηματοδοτεί σε συνεργασία με τον διεθνή ανθρωπιστικό και αναπτυξιακό οργανισμό International Orthodox Chirstian Charities-IOCC των Η.Π.Α..

Σημειώνεται ότι πέραν των αμιγώς ανθρωπιστικών δράσεων της η «Αποστολή» υλοποιεί ταυτόχρονα και αναπτυξιακά προγράμματα με στόχο την στήριξη τόσο της αγροτικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας όσο και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, από το 2015 έως και σήμερα η «Αποστολή» διέθεσε πάνω από 450.000 € για την ενίσχυση καινοτόμων επιχειρηματικών προγραμμάτων 41 αγροτικών συνεταιρισμών, που αντιστοιχούν σε 1.872 οικογένειες (περισσότερα από 4.600 άτομα), στη Βόρεια Ελλάδα. Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με δωρεά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και με εκπαιδευτικές δράσεις και δράσεις προώθησης των προϊόντων τους και δημιουργίας επαγγελματικού προφίλ. Μετά την επιτυχή τριετή υλοποίηση του προγράμματος στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, η «Αποστολή» διενεργεί από φέτος πιλοτική δράση ενίσχυσης καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγρο-διατροφικό τομέα. Η δράση υποστηρίζει 7 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες εδρεύουν στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, δια της δωρεάς μηχανολογικού εξοπλισμού αξίας 13.000 € ανά επιχείρηση. Ταυτόχρονα, η «Αποστολή» σε συνεργασία  με το Κέντρο ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) έχει εξασφαλίσει τη διάθεση προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις εμπείρων διευθυντικών στελεχών, τα οποία – ως μέντορες – παρέχουν δωρεάν συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση των νέων επιχειρηματιών. Σκοπός της δράσης είναι η χάραξη σωστής στρατηγικής ανά επιχείρηση, με όσο το δυνατό μειωμένο επαγγελματικό ρίσκο για την ανάπτυξη των καινοτόμων δραστηριοτήτων τους.

Τα βραβεία παρέλαβε εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, απουσιάζοντος στο εξωτερικό, ο Δρ. Βασίλειος Μεϊχαντσίδης, Υπεύθυνος Διεθνούς Συνεργασίας.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η διερεύνηση των αναγκών και δυνατοτήτων, των ευκαιριών και των αποφάσεων που αφορούν στη γέννηση, στην υποστήριξη και στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

 

Το διήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • Εκθεσιακή παρουσία start-ups
  • Συνέδριο με παρουσία του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και εκπροσώπων αναδυόμενων επιχειρηματικών κλάδων στην ελληνική οικονομία
  • Βιωματικά workshops
  • Success stories
  • Παιχνίδι επιχειρηματικότητας
  • Meeting room

 

Στη λήξη του συνεδρίου της πρώτης ημέρας Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 θα δοθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Στο πλαίσιο του GRBOSSIBLE 2017, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο  οργανισμός σας « Αποστολή» μετά από μία αξιολόγηση που διεξήχθη από την επιτροπή αξιολόγησης  για την Τιμητική Διάκριση Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση στη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα διακρίθηκε ως νικητής στην κατηγορία αυτή.

Είναι χαρά μας να σας απονείμουμε αυτή την τιμητική διάκριση το Σάββατο 25 Νοεμβρίου  2017 στο Divani Caravel. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 18:00.