Την Κάσο αγκαλιάζει η «Αποστολή» και ο Ι.Σ.Α.

Mετά την Κάρπαθο, επόμενος σταθμός για τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) είναι η Κάσος. Στόχος είναι η στήριξη και η ανακούφιση των κατοίκων νησιών της ακριτικής άγονης γραμμής.

Τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωστή Δήμτσα και τον πρόεδρο του Ι.Σ.Α., κ. Γεώργιο Πατούλη, έκανε δεκτούς ο δήμαρχος Κάσου, κ. Δημήτριος Ερωτόκριτος.

Κοινή διαπίστωση του οδοιπορικού υγείας, μέχρι σήμερα, η έλλειψη σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στις περισσότερες από τις άγονες γραμμές της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Δήμτσας δήλωσε: «Στην «Αποστολή» όλοι γνωρίζουμε ότι εσείς που παλεύετε όλο το χρόνο με την αλμύρα, τους ανέμους και τη γη, είστε το γαλάζιο της χώρας μας και ουσιαστικά συντηρείτε εν γνώση σας ή όχι αυτό που ονομάζουμε στην Αθήνα εθνική κληρονομιά, πολιτισμό και εθνικό πλούτο. Ήρθαμε να σας τιμήσουμε, εσάς τους υπερήφανους ακρίτες και να σας υποσχεθούμε ότι αποστολή μας είναι η Εκκλησία να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας μαζί με τον Ι.Σ.Α. θα σταθούμε δίπλα σας σε φάρμακα, γιατρούς και υγειονομικό υλικό».

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης τόνισε: «Σήμερα η έλευσή μας, για την παράδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, έχει στόχο τη ζωή. Έστω και ένας συνάνθρωπός μας να βοηθηθεί από την προσπάθειά μας, θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί στόχος μας είναι ο άνθρωπος και στόχευσή μας η διατήρηση της υγείας του αλλά και της ζωής του».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κάσου κ. Δ. Ερωτόκριτος τόνισε πως «Η καρδιά της Ελλάδας είναι οι ακρίτες. Όμως κάποια στιγμή η Αθήνα θα πρέπει να τους προσέχει, γιατί σύντομα αυτή η καρδιά θα σταματήσει να χτυπά».