Τα παιδιά του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ» ενώνουν τις φωνές τους με το «Lullaby Project» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια σπουδαία συναυλία με τη σύμπραξη του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ» ΚΔΑΠ Μοσχάτου, μέσω του El Sistema Greece, του ΚΠΙΣΝ και του Carnegie Hall έρχεται την Παρασκευή 1η Ιουνίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα ταυτόχρονα με αντίστοιχη συναυλία στη Νέα Υόρκη.

Τα μέλη της παιδικής χορωδίας του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», δίνουν τις φωνές τους στο “Lullaby Project”. Σε αυτή την εξαιρετική παραγωγή, πέντε μητέρες που διαμένουν στις προσφυγικές κοινότητες στην Ελλάδα συνεργάζονται με πέντε συνθέτες: γράφουν, συνθέτουν και τραγουδούν νανουρίσματα σε μια νέα κοινή και οικουμενική γλώσσα, εμπλουτισμένη με μια πληθώρα παραδόσεων.

Η Παιδική Χορωδία του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ» θα συνοδεύσει τη soprano Laura Mamakos στο Κουρδικό Nανούρισμα «Dale Min”. Η αυλαία ανοίγει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Παρασκευή στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο, μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής που ξεκίνησε στις 22 Μαϊου στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ www.snfcc.org.

 

 Λίγα Λόγια για το Lullaby Project

Το Lullaby Project δημιουργήθηκε από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, το 2011, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Στόχος των δημιουργών ήταν να συνθέσουν και να τραγουδήσουν τα δικά τους νανουρίσματα στα μωρά τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη με οικογένειες σε νοσοκομεία, άστεγες μητέρες, μητέρες-πρόσφυγες, ανάδοχες οικογένειες, μητέρες σε φυλακές και σε σχολεία, και τελικά επεκτάθηκε σε όλη την Αμερική μέσω συνεργαζόμενων οργανισμών, αλλά και σε άλλες χώρες.

Στο Lullaby Project έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchand και άλλοι.

Έτσι, με αφετηρία τη θεώρηση της μουσικής ως μέσο κοινωνικής ένταξης και συνοχής, το 2018 το Lullaby Project έρχεται στην Ελλάδα και συνεργάζεται με το El Sistema Greece, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διδάσκει μουσική σε παιδιά ευπαθών ομάδων και προσφυγικών κοινοτήτων στη χώρα και χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής για να ενθαρρύνει την κοινωνική ενσωμάτωση και εκπαίδευση.

 

Λίγα Λόγια για το El Sistema Greece

Η συνεργασία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το El Sistema Greece, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για παιδιά, άρχισε τον Οκτώβρη του 2017. Το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυρήνες του El Sistema στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα μουσικής διδασκαλίας, που γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στη Βενεζουέλα για να σώσει χιλιάδες παιδιά από τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, αναδεικνύοντας μουσικούς παγκόσμιας κλάσης και στελεχώνοντας τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου.

Το El Sistema αποτελεί, όχι μόνο ένα εργαλείο εκμάθησης κλασικής μουσικής αλλά κυρίως ένα όπλο κατά της φτώχειας.