Τα παιδιά της «Εστίας» στο Summer Nostos Festival

Στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρευρέθηκαν οι ανήλικοι πρόσφυγες του Ξενώνα «Εστία» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», προσπαθώντας να καταρρίψουν ένα ρεκόρ Guinness! Στο πλαίσιο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η «Εστία» για τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενεί, επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τους «Περισσότερους ανθρώπους που θα ανταλλάξουν ποδοσφαιρικές πάσες» με σκοπό να «σπάσουν» το προηγούμενο GUINNESS WORLD RECORD.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες ξεναγήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού διασκέδασαν, αντάλλαξαν πάσες και αποχώρησαν με πλατιά χαμόγελα και με μία μπάλα ποδοσφαίρου ανά χείρας.

H συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival που πραγματοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κάθε χρόνο. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με δωρεά του τις δράσεις των Legends 2004 για την επέτειο των 15 ετών από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία.

H λειτουργία του Ξενώνα Εστία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος «Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης» στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» και Εθνικό Στόχο «Υποδοχή/Άσυλο» στο πλαίσιο της δράσης  με τίτλο «Λειτουργία Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων ΕΣΤΙΑ 2018 από την Α.Μ.Κ.Ε ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5021537.