Τα παιδιά της «Εστίας» καλωσόρισαν τη νέα σχολική χρονιά

Τα φιλοξενούμενα παιδιά του Ξενώνα «Εστία» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ξεκίνησαν με αισιοδοξία, χαμόγελα και πολλές προσδοκίες την νέα σχολική χρονιά. Μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα και με τις σχολικές τσάντες στην πλάτη τους, συμμετείχαν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στον αγιασμό των σχολείων και συνάντησαν τους νέες τους καθηγητές με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές για το νέο εκπαιδευτικό έτος καθώς και εμπειρίες από τα σχολεία στις χώρες καταγωγής τους.

Η ενσωμάτωση και η ένταξη των παιδιών στην τοπική κοινωνία είναι από τους πρωταρχικούς στόχους του Ξενώνα «Εστία» και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά και το επιστημονικό προσωπικό της «Εστίας» ευχαριστεί από καρδιάς τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Δημητρίου καθώς και του 1ου ΕΠΑΛ Ελληνικού που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

H λειτουργία του Ξενώνα Εστία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος «Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης» στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» και Εθνικό Στόχο «Υποδοχή/Άσυλο» στο πλαίσιο της δράσης  με τίτλο «Λειτουργία Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων ΕΣΤΙΑ 2018 από την Α.Μ.Κ.Ε ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5021537.