Τίμησαν το Περιβάλλον, βοήθησαν τους συνανθρώπους μας μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Γονείς και κηδεμόνες μικρών μαθητών στο Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Ξεκίνημα» στο Κορωπί συγκέντρωσαν φάρμακα και τρόφιμα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα οποία προσέφεραν στην «Αποστολή». Επίσης, μέσω του καταστήματος παιχνιδιών «Το Γαϊτανάκι» προσέφεραν 5 κούτες με παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 12 μηνών έως 12 ετών, τα οποία θα αξιοποιηθούν στον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Δημήτρειο» στο Μοσχάτο.

Το Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής »Ξεκίνημα» στο Κορωπί επισκέφθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Να σημειωθεί ότι τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Παιδείας της Αρχιεπισκοπής κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης και τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, οι υπεύθυνοι του Παιδικού Σταθμού και τα μικρά παιδιά.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεναγήθηκε από τα παιδιά στους λαχανόκηπους και τα αμπέλια του κέντρου, ενώ παρακολούθησε και μία θεατρική παράσταση.

Ο Μακαριώτατος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί αυτόν τον χώρο, ενώ συνεχάρη τους υπεύθυνους για την διοργάνωση και τις πρωτοβουλίες τους.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε σε αντίστοιχες δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως είναι οι κατασκηνώσεις στον Αυλώνα, όπου λειτουργούν, όχι μόνο για να φιλοξενούν νέες και νέους όλη την περίοδο του χρόνου, αλλά και για τις δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, όπως, επίσης, και για τις δράσεις των εθελοντών.

Στο σημείο, αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την αξία του εθελοντισμού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εθελόντριες που στηρίζουν το σημαντικό έργο των συσσιτίων και στο έργο της «Αποστολής».

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ