Στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Face Forward» οι φιλοξενούμενοι του ξενώνα «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται αλλά και των προσπαθειών του επιστημονικού προσωπικού του ξενώνα για την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών, επισκέφτηκαν στις 25/1/2018 την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Face Forward» που πραγματοποιείται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η έκθεση Face Forward …into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογραφίζουν τους συμμετέχοντες και εκθέτουν τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα με τις προσωπικές τους ιστορίες.

Οι φιλοξενούμενοι ανήλικοι πρόσφυγες του ξενώνα ΕΣΤΙΑ μέσα από αυτή την έκθεση βίωσαν με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο έντονα συναισθήματα και έδειξαν ταυτισμένοι με πολλά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από άλλους πρόσφυγες.