Σε πάνω από δέκα πόλεις και νησιά συνεχίστηκε η πανελλήνια εκστρατεία της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” και του “Καρέλλειου” το 2018

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το “Καρέλλειο” με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. κ. Ιερωνύμου και σε συνεργασία με την Εταιρεία «ΜΕΓΑ» συνέχισαν και το 2018, για τρίτη συναπτή χρονιά, την πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Alzheimer. Το Πρότυπο Κέντρο Alzheimer στάθηκε πλάι σε περισσότερους από 900 ανθρώπους άνω των 60 ετών με το επιστημονικό προσωπικό να κάνει οδοιπορικό σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας, χορηγώντας δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στις περισσότερες από δέκα πόλεις και νησιά που επισκέφθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας, περισσότερα από 900 άτομα εξετάστηκαν για την άνοια ενώ πάνω από 1000 ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης της άνοιας, τη διαφορά μεταξύ άνοιας και Alzheimer, τα συμπτώματα της νόσου αλλά και το φορτίο των φροντιστών.

Η κ. Ευθυμιοπούλου, διευθύντρια της Δομής, ανέφερε: «Τα τελευταία τρία χρόνια η συγκεκριμένη δράση έχει επισκεφθεί περισσότερες από 40 πόλεις και νησιά της Ελλάδος και τα άτομα που έχουν εξεταστεί και ενημερωθεί για την άνοια ξεπερνούν τις 5000. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει, ειδικά στην επαρχία, γύρω από την άνοια, αλλά και την εξάλειψη του στίγματος για τη νόσο που αρχίζει να επιτυγχάνεται σιγά σιγά. Οι προληπτικές εξετάσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στους πολίτες είναι το πρώτο βήμα για την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας και την ενημέρωση των συγγενών και των φροντιστών για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν».

«Η ΜΕΓΑ, ως 100% ελληνική εταιρία, βρίσκεται πάντα κοντά στις ανάγκες της Ελλάδας και των συνανθρώπων μας.  Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη της υγείας, ως βασικό πυλώνα των Προγραμμάτων Εταιρικής της Υπευθυνότητας, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τρίτη Ηλικία στην Ελλάδα, αφού υπολογίζεται πως υπάρχουν 200.000 άτομα με άνοια και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000. Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης της νόσου, της περιορισμένης πρόσβασης στην υγεία αλλά και της έλλειψης ενημέρωσης (ειδικά σε απομακρυσμένες ή ακριτικές περιοχές) κρίναμε αναγκαίο να ανταποκριθούμε άμεσα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το «Καρέλλειο» υποστηρίζοντας από την αρχή την πανελλαδική εκστρατεία. Δεσμευόμαστε μέσα από την διαχρονική αγαστή μας συνεργασία, να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε όπου υπάρχει ανάγκη και να στηρίζουμε ουσιαστικά σε κάθε γωνιά και απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας. Στόχος μας είναι η υγιής και ενεργή γήρανση και η διαβίωση των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας με αξιοπρέπεια και με μια καλή ποιότητα ζωής», τόνισε η κ. Σοφία Τσάκα, υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας «ΜΕΓΑ».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τόνισε: «Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια του «Καρέλλειου»-Μονάδα Alzheimer και της εταιρείας «ΜΕΓΑ» αποτελεί πλέον μια κοινωνική δράση με ευρεία αναγνώριση, γεγονός που αποτυπώνεται στα δυο βραβεία που έλαβε το 2018. Πρόκειται για το Χρυσό Βραβείο στα Health Care Business Awards στην κατηγορία «Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ» και το Αργυρό Βραβείο των Self Service Excellence Awards στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR- Άνθρωπος)». Η θετική ανταπόκριση των Μητροπόλεων και των Δήμων στο κάλεσμα της συνεργασίας μας για τη συγκεκριμένη δράση, μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχισή της στο μέλλον».