Πολιτιστικές δράσεις των Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφτηκαν, την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017, το Αρχοντικό της Αγίας  Φιλοθέης της Αθηναίας (οικία Μπενιζέλου-Παλαιολόγων), στη περιοχή της Πλάκας, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και λειτουργεί με την ευθύνη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες ξεναγήθηκαν στους χώρους της οικίας, εντυπωσιάστηκαν από το κτίριο, ενημερώθηκαν για την ιστορική αξία του και συμμετείχαν σε διαδραστικό παιχνίδι με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών που έχει καθιερωθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) επισκέφτηκαν, την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, το μουσείο της Ακρόπολης.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και εντυπωσιάστηκαν με τα εκθέματα και την ιστορική αξία που αυτά έχουν για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την ιστορία του μουσείου, τη διαδικασία κατασκευής του καθώς και για το σύνολο των ευρημάτων και των ιστορικών εκθεμάτων που βρίσκονται εκεί.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γεύμα από τις χώρες καταγωγής των παιδιών  σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.