Ο πρίγκιπας Κάρολος εξήρε την προσφορά και το έργο της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”

“Είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που εσείς και η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη”. Με αυτή τη φράση ο πρίγκιπας Κάρολος εξήρε την προσφορά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” κατά τη διάρκεια της συνάντησής του σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ιερώνυμο.

Τον πρίγκιπα της Ουαλίας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, υποδέχτηκαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, ο επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Συμεών, ο Γενικός Διευθυντής της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, Κωνσταντίνος Δήμτσας και η πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ.

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτόν τον χώρο και είναι ιδιαίτερη χαρά να σας συναντώ”, ανέφερε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ο κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον πρίγκιπα της Ουαλίας και έκανε ειδική αναφορά στους δεσμούς του με τη χώρα μας. “Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής, κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την Ορθοδοξία και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στην πολιτική, την τέχνη και την ιστορία”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο σημαντικό έργο που προσφέρει η Εκκλησία και η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” τόσο στους Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την οικονομική κρίση όσο και στους πρόσφυγες που έφθασαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. “Είμαι πολύ συγκινημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε αυτούς τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το εάν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες”, υπογράμμισε ο πρίγκιπας Κάρολος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ