Ο Θοδωρής Ζαγοράκης άνοιξε την καρδιά του στα παιδιά της Αποστολής στα Γιάννενα

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας που κατέκτησε το EURO 2004 και ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης βρέθηκε σήμερα κοντά στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ιωαννίνων «Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος Β´” του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, τα οποία περίμεναν με ανυπομονησία να γνωρίσουν από κοντά τον ζωντανό θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ηγέτης της Εθνικής, που την οδήγησε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004, περιέγραψε στα παιδιά τα συναισθήματα και την συγκίνηση που ένιωσε όλη η ομάδα μετά τις νίκες στα γήπεδα της Πορτογαλίας και τα προέτρεψε να αγαπήσουν τα σπορ και να μάθουν να αγωνίζονται στη ζωή τους. Επιπλέον, απάντησε στις ερωτήσεις τους και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών του χρόνων και της  διαδρομής του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Και μπορεί ο καιρός να ήταν βροχερός και να μην επέτρεψε το ποδόσφαιρο στην αυλή, ωστόσο ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής φωτογραφήθηκε με τους μικρούς του θαυμαστές, μοίρασε αυτόγραφα, υπέγραψε φανέλες με το όνομά του και δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” στηρίζοντας την δράση της. “Συστρατεύομαι στην προσπάθεια σας και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το αξιόλογο έργο σας για τον συνάνθρωπο και γι’ αυτά τα παιδιά”, τόνισε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Τον κ. Ζαγοράκη υποδέχτηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με τους συνεργάτες του Όλγα Παπαχαρίτου και Νεκταρία Βαγγελή, ενώ στην ειδική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” στα Ιωάννινα, ξεκίνησε την λειτουργία του το 2017. Παρέχει καθημερινά από το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ ειδικά προγράμματα απασχόλησης σε περισσότερα από 80 παιδιά δημοτικού. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.