Ομιλία με θέμα την ανάπτυξη του λόγου στο παιδί από το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (ΟΚΥΔΑΝ) και συγκεκριμένα με τους παιδικούς σταθμούς, συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με σκοπό την παροχή βασικών γνώσεων γύρω από την λογοθεραπεία.

Η λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Αναστασία Γρηγοράκη, μίλησε για το πότε πρέπει να ανησυχούν οι γονείς για την ανάπτυξη του λόγου στο παιδί και πότε κρίνεται απαραίτητη η λογοθεραπεία. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να κάνουν σχετικές ερωτήσεις στην λογοθεραπεύτρια και να συζητήσουν διάφορα θέματα που τους απασχολούν γύρω από την ανάπτυξη της ομιλίας των παιδιών τους, καθώς και να μάθουν πόσο απαραίτητη και βοηθητική μπορεί να είναι η λογοθεραπεία, ακόμα και για παιδιά ηλικίας 24 με 30 μηνών. Η πρώιμη αυτή περίοδος θεωρείται η πιο εύκαιρη και η πιο κρίσιμη για παρέμβαση, λόγω της πλαστικότητας του εγκεφάλου, που επιτρέπει τη βέλτιστη αφομοίωση των ερεθισμάτων που δέχεται το παιδί.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την παιδίατρο των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, Αντωνία Οικονομάκη, προσέλκυσε το κοινό, το οποίο συμμετείχε ενεργά με ερωτήματα και στο τέλος της εκδήλωσης ζήτησε να επαναληφθούν ανάλογες ομιλίες στο μέλλον.